A Balatont a körülötte néhány éve kiépített kerékpárúton teljes egészében körbe lehet immár biciklizni, ám az ilyen hosszú utakra csak kevesen vállalkoznak. A kerékpáros turizmus azonban egyre népszerűbb, a kiválasztott “táborhelyekről” való barangolás kedvelt a vendégek körében.

2011. novemberében elkészült Hévíz és Alsópáhok között a kerékpárút, így már egy kényelmes, biztonságos, energiatakarékos lámpatestekkel megvilágított kerékpárúton közlekedhetnek kicsik és nagyok, itt élők és idelátogató vendégek egyaránt!
Tweet

Hévíz-Keszthely kerékpárút
Hévíz – Keszthely kerékpárútMegközelítése: A Deák térről keleti irányba haladva kerüljük meg a hévízi tavat, majd a Tófürdő déli bejárójánál térjük le a kemping irányába. A kerékpárutat 50 m után érjük el.
A Schulhof Vilmos sétányt ne használjuk kerékpározásra!

A kiépített kerékpárút Hévíz déli határa és Keszthely belvárosa között húzódik. A Tófürdő déli bejáratától egészen különleges zöldturisztikai élményt jelent a Hévízi-tó véderdején majd kisebb patakokon és egy emelkedőn át való megérkezés a 71-es főútig. Az út túloldalán kialakított biciklis pihenőnél kifújhatjuk magunkat, majd egészen Keszthely határáig gurulhatunk. A város peremén szép fasor árnya alatt tekerhetünk. Az Országos Kéktúra útvonala Hévíz-Keszthely között a kerékpárúton halad.
Hévíz-Keszthely kerékpárút

♦ Hévíz-Keszthely kerékpárút ♦

A Teréz Anya kilátó Nemesbük és a kehidai leágazó után, az út jobb oldalán található.

Hévíz-Alsópáhok kerékpárút
Hévíz – Alsópáhok kerékpárútMegközelítése: Az új kerékpárút a Festetics Fürdőháztól (a Keszthely-Hévíz között húzódó kerékpárút folytatásaként) indul.

A kerékpárút az Ady u. mellett került kialakításra. Hévíz és Alsópáhok között már egy kényelmes, biztonságos, energiatakarékos lámpatestekkel megvilágított kerékpárúton közlekedhetnek kicsik és nagyok, itt élők és idelátogató vendégek egyaránt!
A kerékpárút Hévízen 3,6 méter szélességű, mivel az út gyalogjárdát is magában foglal.
Hévíz-Alsópáhok kerékpárút

Keszthely-Kertváros kerékpárút
Keszthelyi kerékpárút A 2008. tavaszán megépült kerékpárúton Keszthelyről a 71-es főút mellett juthatunk el a kertvárosi temetőhöz vagy félúton rátérhetünk az Országos Kéktúra útvonalán haladó Hévíz-Keszthely kerékpárútra.
Hévíz-Keszthely kerékpárút

Tavirózsa tanösvény (Keszthely – Hévíz – Alsópáhok)
Hévíz – TavirózsákA vízparti, vízkedvelő társulásokat bemutató tanösvény Hévízt Alsópáhokkal összekötő úton, a Solár kemping mellett, illetve a Keszthelyről a 71-es útról letérve a kék turistajelzésre az óriásnyárfasor mellett járhatjuk végig. Tanulmányozhatjuk a melegvizű Hévízi-folyás különleges növény- és állatvilágát, a tavirózsa élőhelyét. Mocsáriciprusokkal szegélyezett sétányon, hangulatos erdei utakon és bereki ösvényen haladhatunk végig.