A Hévízi tavat véderő és park veszi körül. A Deák tér felől elindulva számos sétaút közül választhatnak a kirándulni vágyók.
Tweet

Hévízi véderdő
Hévíz – Véderdő
Tavasz a hévízi véderdőben…
A véderdő a tó ökológiai rendszerének fontos része. Az erdő fő fafajtája a mézgás éger, azonban a legkülönlegesebb fa fajtája a mocsári ciprus. A mocsári ciprus érdekessége, hogy ellentétben a többi fenyő félével nem őrzi meg zöld lombozatát a téli hónapokra.
Ősszel bronz színűvé változnak a mocsári ciprus levelei, ezzel narancsos-bronzos árnyalatba öltözteti a városba vezető autóutat. Tavaszra újra kizöldül az erdő.
A tófürdő másik oldalán lévő sétapark a dr. Schulhof Vilmos sétányon keresztül érhető el. A park legimpozánsabb fái a hatalmas platán fák.
Az erdőben sétálva számos madár fajjal találkozhatunk, és ha szerencsénk van még mókusokat is etethetünk.

Hévíz – Véderdő
Nyár a hévízi véderdőben…
Mocsári ciprusok
A tavat három irányból 54 hektár kiterjedésű véderdő öleli körül, melyben az égeres, pannon kőrises, füzes faállomány mellett fellelhető a mocsáriciprus, platánfa, mamutfenyő, japánciprus is. A mocsári ciprus különlegessége, hogy a többi fenyőfélével ellentétben ősszel bronzszínűvé változnak levelei, s ezzel színes narancsos-bronzos árnyalatba borítja a városba vezető autóutat. Tavaszra pedig újra kizöldül az erdő.