A Hévízi-tó egyedülálló hatásait biztosító tőzeglápos vidéket és annak élővilágát mutatja be a Berki sétaút, mely a gyógytó déli kifolyója mellett húzódik.
Tweet

Berki sétaút
Hévíz – Berki sétaút A Hévízért Városvédő, Fejlesztő, Kulturális Egyesület és a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület közösen épített két és fél kilométeres ismeretterjesztő ösvénye a hévízi lápvilágot mutatja be.
Hévíz – Berki sétaút Fákat és cserjéket ültettek, padokat és asztalokat ácsoltak, elhelyeztek négy tájékoztató táblát a terület élővilágáról, a tőzegről és a terület kultúrtörténeti vonatkozásairól, továbbá egy madármegfigyelő házat is építettek. A hévízi kifolyó zsilipjétől a Keszthelyen tervezett Békavár természetvédelmi bemutatóközpontig húzódó ösvény kialakítására 2010-ben került sor.
A Berki sétaút a balcsi.net -en.

A sétaút megközelítése
Hévíz – Berki sétaút
Útbaigazító tábla a kerékpárút mellett…
A Berki sétaút a hévízi kifolyó mellett található.
Hévíz – Berki sétaút
Berki sétaút

Téli kenutúra a Hévízi patakon
Hévízi-patak – Téli kenutúraKülönleges élményturisztikai program télen, a Hévízi-tóból kifolyó gőzölgő melegvízen kenuval teljesíteni a 12 km-es távot Fenékpusztáig. A csatorna sekély vizű, lassú folyású, így a csodálatos természeti környezetben, a vízi sportokban kevésbé jártas résztvevőknek is nagy élményt nyújt a program. Télen is vízimadarakat és virágzó tavi rózsákat láthatunk utunk során. A túrát követően jól esik a fáradt izmokat a Hévízi-tóban megmozgatni, és ellazítani.